Animale vegetariene

cuprins

În natură, puteți găsi animale gigantice a căror dietă constă exclusiv din alimente vegetale. Aceștia sunt adevărați vegetarieni. Broasca țestoasă Galapagos diferă de omologii săi prin dimensiunea sa enormă: lungimea cochiliei poate fi de până la 130 de centimetri și greutatea de până la 300 de kilograme.

Habitatul acestui animal uriaș este Insulele Galapagos, sau așa cum sunt numite și Insulele Turtle. Istoria numelui acestor meleaguri este strâns legată de broaștele țestoase din Galapagos. Când marinarii au aterizat pe insule în secolul al XV-lea, au descoperit că erau locuiți de un număr mare de „Galapagos” uriașe, ceea ce înseamnă o broască țestoasă în spaniolă.

Țestoasele din Galapagos au o durată lungă de viață și se pot bucura de viață de până la 180 de ani. Deși oamenii de știință au înregistrat două cazuri când acest animal interesant a trăit mai mult de 300 de ani: Grădina Zoologică din Cairo 1992, la vârsta de aproape 400 de ani, a murit o broască țestoasă și în același loc, în 2006 „soția” unui gigant ficatul la 315 de ani a murit. că greutatea și dimensiunea broaștelor țestoase Galapagos pot varia în funcție de habitat. De exemplu, în insulele mai uscate și mai mici, animalele au picioare lungi și subțiri, iar greutatea lor nu depășește 60 de kilograme, în timp ce în regiunile umede cresc până sunt giganți.

Dieta țestoaselor uriașe constă în aproape 90% din alimentele vegetale. Ei mănâncă cu bucurie iarbă, arbuști și nici măcar nu evită plantele otrăvitoare, care sunt ușor de digerat de sistemul lor digestiv fără a afecta sănătatea. Când vânează „delicii verzi”, broasca țestoasă elefantă își întinde gâtul sau, dimpotrivă, se îndoaie deasupra solului. Delicatetele ei preferate sunt plantele de manzanilla și de ficat din familia cactusilor. Le mănâncă în cantități uriașe, apoi absoarbe câțiva litri de apă. Cu o lipsă de umiditate, broasca țestoasă își potolește setea cu aceleași pere cărnoși.

Rinocerul negru este un animal puternic, un locuitor al continentului african (pe cale de dispariție!). Lungimea corpului său este de aproximativ trei metri, iar greutatea sa poate depăși două tone. Rinocerul este foarte atașat de teritoriul lor, astfel încât nici cele mai grave secete nu pot forța animalul să migreze. Dieta rinocerului negru constă dintr-o varietate de plante.

Acestea sunt în principal lăstari tineri de arbuști, aloe, agave-sansevieria, euphorbia și plante din genul Acacia. Animalul nu se teme de seva acră și de spini spinoși de tufișuri. La fel ca degetele, rinocerul își folosește buza superioară pentru a înțelege lăstarii tufișurilor, încercând să satisfacă apetitul și sete. În vremea fierbinte a zilei, rinocerul negru doarme la umbra copacilor sau face băi de noroi lângă cascadă, iar seara sau dimineața devreme merge la mâncare.

În ciuda dimensiunilor sale uriașe, rinocerul este un alergător excelent, deși stângace în aparență, dar capabil să atingă viteze de până la 50 de kilometri într-o oră. Rinocerii negri preferă să trăiască singuri, doar o mamă și un pui pot fi găsiți în perechi. Aceste animale mari se disting printr-o dispoziție calmă, sunt capabile să vină în ajutorul semenilor lor în momente dificile.

Koala sau urs australian

Koala arată ca un pui de ursuleț. Are o haină frumoasă, un nas plat și urechi pufoase. Trăiește în pădurile din Australia. Koala petrece majoritatea timpului în eucalipt. Se urcă pe ele destul de abil, deși încet. Rareori coboară la pământ, în principal pentru a urca un alt copac, care este prea departe pentru a sări pe el.

Koala se hrănește exclusiv cu eucalipt. Servește koala atât ca acasă, cât și ca mâncare. În diferite perioade ale anului, koala alege diferite tipuri de eucalipt ca hrană. Acest lucru se datorează faptului că eucaliptul conține acid cianhidric otrăvitor și, în funcție de sezon, conținutul acestui acid în diferite roci variază. Microflora unică a intestinelor koalelor neutralizează efectele acestor otrăvuri. Koala mănâncă aproximativ un kilogram de frunze pe zi. Uneori pot mânca și pământ pentru a umple aprovizionarea cu minerale a organismului.

Koalele sunt foarte lente, pot rămâne nemișcate până la 18 ore. De obicei dorm în timpul zilei, iar noaptea se deplasează de la un copac la altul în căutare de hrană.

Creșterea unui koala adult este de până la 85 cm, iar greutatea variază de la 4 la 13 kg.

Un fapt interesant este că koala, ca și oamenii, au un model pe tampoane. Aceasta înseamnă că amprentele unui koala și ale unei persoane vor fi dificil de distins chiar și atunci când sunt văzute la microscop.

elefant african

Elefantul este cel mai mare mamifer de pe planeta noastră. Dimensiunile sale ajung la douăsprezece tone. De asemenea, au un creier foarte mare, care cântărește până la 6 kg. Nu este o surpriză faptul că elefanții sunt considerați unul dintre cele mai inteligente animale din jur. Au o memorie minunată. Își pot aminti nu numai locul în care au fost, ci și atitudinea bună sau rea a oamenilor față de ei.

Elefanții sunt creaturi fantastice. Trunchiul lor este pur și simplu uimitor de versatil, cu ajutorul acestuia elefantul poate: mânca, bea, respira, face duș și chiar scoate sunete. Se știe că un elefant are în trunchi o cantitate imensă de mușchi. Colții de elefanți sunt, de asemenea, foarte puternici. Ei cresc pe tot parcursul vieții. Fildesul este popular printre oameni și, din păcate, mulți elefanți mor din cauza acestuia. Comerțul este interzis, dar, din păcate, acest lucru nu oprește braconierii. Activiștii pentru drepturile animalelor au venit cu un mod interesant și destul de eficient de a proteja elefanții: eutanasiază temporar animalele și își vopsesc colții cu vopsea roz. Această vopsea nu este spălată și acest os nu este potrivit pentru a face suveniruri.

Elefanții mănâncă destul de mult. La maturitate, un elefant mănâncă aproximativ 136 de kilograme pe zi. Se hrănesc cu fructe, iarbă și scoarță, precum și cu rădăcini ale copacilor. Dorm puțin, aproximativ 4 ore, restul timpului îl petrec pe jos pe distanțe mari.

Sarcina la aceste animale uriașe durează mult mai mult decât alte animale, până la 22 de luni. De obicei, femela dă naștere unui copil de elefant la fiecare 4 ani. Greutatea unui elefant mic este de aproximativ 90 kg, iar înălțimea sa este de aproximativ un metru. În ciuda dimensiunilor lor mari, elefanții nu numai că înoată bine, dar sunt și alergători buni, atingând viteze de până la 30 km pe oră.

 

Bizon - Bizon european

Bizonul european este cel mai mare mamifer din Europa. Această fiară puternică și puternică este singura specie de tauri mari care a supraviețuit până în prezent. Greutatea unui animal adult poate ajunge la 1 tonă, iar lungimea corpului este de până la 300 cm. Acest animal puternic atinge cea mai mare dimensiune până la vârsta de șase ani. Bizonii sunt puternici și masivi, dar acest lucru nu îi împiedică să fie mobili și să depășească cu ușurință obstacolele de până la doi metri înălțime. Bizonii trăiesc aproximativ 25 de ani, femelele trăiesc cu câțiva ani mai puțin decât bărbații.

În ciuda unei specii atât de puternice, aceste animale formidabile la prima vedere nu reprezintă un pericol pentru ceilalți locuitori ai pădurii, deoarece hrana lor este exclusiv vegetariană. Dieta lor constă din crenguțe și lăstari de arbuști, ierburi și ciuperci. Ghindele și nucile vor fi mâncarea lor preferată de toamnă. Bizoni trăiesc în turme. Se compune în principal din femele și bebeluși. Bărbații preferă singurătatea și se întorc la turmă pentru a se împerechea. Sarcina la un bizon femelă durează nouă luni. Și la o oră după naștere, micul zimbru poate să stea în picioare și să alerge după mama sa. După 20 de zile, deja mănâncă iarbă singur. Dar timp de cinci luni, femela continuă să hrănească puiul cu lapte.

Odată bizoni trăiau în sălbăticie aproape în toată Europa, dar vânătoarea constantă a acestora a dus specia aproape la dispariție.

Reproducerea și aclimatizarea ulterioară au făcut posibilă întoarcerea acestor animale frumoase în mediul lor natural.

Bizonii sunt pe cale de dispariție. Acestea sunt enumerate în Cartea Roșie și vânarea lor este interzisă.

Lasă un comentariu